Äntligen!

Äntligen har proppen gått och barmarksjobben har satt igång. Jag skulle tro ändå att den som är gladast lär vara kära sambon som slipper ha mig vankande av och an här hemma, muttrande och puttrande över småsaker. Nu är det ordning igen, full fart, sen hem för att äta middag och sen sova. Japp, det är livet det!

Mullberget har vaknat. Jag vet inte ens om det sovit, men för min del har det hörts noll och intet därifrån på flera månader. Nu har jag varit där tre dagar i sträck, en rivstart som heter duga.

Igår gjorde jag en kort sejour vid ett reparationsarbete på länsväg 315 mellan Rätan och Utanbergsvallarna. Mjo, det var nödvändigt – skiten vällde upp ur beläggningssprickorna och vägen var på sina håll riktigt dålig. Här kommer det roliga: jag gjorde en googlesökning på ”länsväg 315 renovering” och gissa vad jag hittade?
Ha tålamod – vägen ska bli bättre om några år – en LT-artikel publicerad 26 maj 2009!? För fyra år sedan. Mmm, känns bra att veta att jag varit med och gjort vägen bättre nu – efter några år. Det sista jag hörde var tyvärr att upprustningen är uppskjuten igen, tidigast 2015 kan det komma att hända något. Skärpning Trafikverket – det bor faktiskt folk i denna landsända också!

Och jag väntar fortfarande på upprustningen av 321:an Svenstavik-Månsåsen (ur ÖP). Samtidigt med det så planeras det för en gångväg mellan Galhammarudden och Hoverberg, vilket även det är riktigt efterlängtat. Det är inte roligt med alla dessa möten på denna dåliga väg, blandar man dessutom in lite fotgängare och cyklister blir det ordentligt otäckt!
Här har ni hela förstudien så ser ni själva vad Trafikverket funderar på.

Nähepp, grop ut!

Post navigation

%d bloggare gillar detta: