Att vara glad

Alla säger att man ska vara glad. Varför i helvete då? Finns det överhuvudtaget något att vara glad åt i dag? Vi gör ett försök med Google, Wikipedia och Facebook till vår hjälp.

13:e augusti, alltså:
The Lefthanders Day
Det är de vänsterhäntas dag i dag. Det glädjer mig då det fortfarande är alldeles otroligt konstigt att man överhuvudtaget kan använda vänsterhanden till något. Vad som förvånar mig är att vi föds med två händer för så onödig som en av dem är borde evolutionen tagit bort den för längesen. Men jag är glad åt min vänstra hand, och även min högra. Men idag alltså extra glad åt vänstern. Japp.

Falsk Facebookvarning har delats 11 000 gånger – ”Är helt påhittat” (Länk här)
Här har vi väl nått att vara glad över! Det rykte som sa att en liga stal barn i Sverige för att utnyttja dem som barnfighters i Polen (eller var det nu var) var falskt! Och tur var väl det, med tanke på alla tvivel om var mänskligheten är på väg. Men nu låg det inget annat än ren jäkla dumhet bakom ryktet och det gläds vi åt.

Dagens namn
Idag har Kaj namnsdag. Jag känner ingen Kaj, så det är ju inte så roligt. Men vad som är riktigt kul är att innan 1901 så hade Hippolitus namnsdag idag. Senare genom åren har Hillevi, Hilja, Irja och Gullvi haft namnsdag i dag. Men det vi gläds mest åt är att Hippolitus tagits bort ur almanackan!

13:e augusti 1645 – Freden i Brömsebro sluts mellan Sverige och Danmark.
Sverige får av Danmark Gotland, Härjedalen, Jämtland och Ösel samt Halland på 30 år. Här har vi nått alldeles enormt att glädjas åt – vi är inte längre danskar! Förmodligen så är danskarna lika glada åt det, men det skiter vi i – vi är iallafall gladast! Vi förlorade också en massa fin ölkultur, men fördelarna uppväger allt!

13:e augusti 1905 – I Norge hålls folkomröstning om att upplösa unionen med Sverige.
Nu är vi inte längre bara ”icke-danskar”,  efter ytterligare 255 år så kan vi även titulera oss ”icke-norskar”.  Beslutet om att upplösa unionen fattades just denna dag för 108 år sedan, så nu är vi fria! Att vi sen låser fast oss i den medeltidsattitydemässiga Europeiska Unionen bara nittio år efter frigörandet från Norge har vi redan förträngt. För inte lärde vi oss något, det kan jag aldrig tro!
Nej, idag är vi glad åt norsk-svenska unionens upplösande år 1905, HURRA!!!

Trafik (länk)
En slagning på polisens hemsida gör vid sak att de haft nykterhetskontroll på E14 i Östersund nu på morgonen. 162 förare stoppade, alla utan anmärkning.
OCH DET ÄR VERKLIGEN NÅGOT ATT SALUTERA; HURRA HURRA HURRA HURRA!

Men allt är inte guld som rostar sägs det, så nu ska vi sura lite:
enligt ”Lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter” 16§ (länk) så är det en vecka kvar tills vi får släppa hundarna i skogen. Men en vecka går fort, och sen får vi börja jaktträna. Det får bli lite cykling och annat först vilket gagnar hunden – och det kan vi vara glad åt!

Nu skriver jag inget mer – och det kanske ni gläds åt? ;o)

%d bloggare gillar detta: