Hundutställning, helgledigt och rätt hyffsat väder

Så, då har jag varit på hundutställning. 600 meters resväg känns acceptabelt i sammanhanget, det bör jag kunna kosta på mig. Jag har ställt ut Driva, fauven. Eller jag och jag – Lina hjälpte mig att göra det. Hon är snäll hon, gravid och allt men inte stoppar det henne! Domarna gav Driva kanonfin kritik så vi landade på ett Excellent och grupptvåa. Lite mallig är jag då hon fick beröm för pälsen, eftersom jag inte riktigt vet hur man sköter en sträv päls så är jag såklart helnöjd nu när jag vet att hon är fin. Men så är hon riktigt välpälsad också nu, trots tropisk sommar. Nu kopplar jag bort utställningarna lite på henne, för här ska jaktas! Nu prioriterar vi jakten fram till dess att vi måste krypa tillbaks in i samhällsbojorna igen…

Helgledigt. Vet ni vad det är? Jag också. Året om dessutom nu för tiden. Jag har ju börjat på ett nytt arbete, så nu är jag inte längre välrutinerad flakmopedsförare utan oerfaren fliskusk. Men ni kan ge er huun på att jag kommer att uppskatta lediga helger i vinter! Inte en gång kommer de att ringa och kräva att jag ska ut på nätter för att ”bekämpa snörök”, eller sanda, eller städa kanterna klockan tre en söndagsmorgon. Det må tyckas vara lite enahanda att sitta och kuska efjorton mil efter mil dagarna i ända, men jag gör det gärna känner jag. Jag vet vad alternativen är… Och jag trivs helbra, det är en härlig känsla!

Rätt hyffsat väder står det också i rubriken. För varmt, för kallt, för mycket åska, dåliga isar och för blött åt päran. Inget är ju så kärt som att ha åsikter om vädret och inget är väl heller så lätt att ha åsikter om. Men nog är det konstigt att det aldrig är riktigt rätt väder. Utom i Sikte. Så sa alltid Pohlman och hans kollegor, att det är bättre väder i Sikte.

Grop ut. (Måste få ”ropa” det en sista gång ;) )

%d bloggare gillar detta: