Lowcal-dag 4 – dag 11

Frukosten idag blir 200g lättyoughurt (90kcal) som mixas med 225gram frusna jordgubbar (75kcal). En tesked socker unnade jag mig i mixen också, 16kcal. Totalt alltså 181 kcal.

Maten går det bra med än så länge, jag går mycket sällan hungrig ens på fastedagarna. Det krävs lite planering, men det svåraste är nog att lära sig var man hittar mat med hög proteinhalt men samtidigt lite kalorier. Grönsaker of course, men även där kan man väl se till att det blir något som samtidigt är lite gott iallafall. Youghurten är bra då den ger mycket mat till låga värden, samtidigt går det ju lätt att variera med olika bär till exempel. Till middagen idag har jag hittat en ny blandning med lite potatis i, ska bli intressant att se om de har den hemma här på byn. Återkommer!

Nu är middagen avklarad, och gott var det också. Jag hittade den där färdiga blandningen och det var kalasgod!
wpid-DSC_0005.jpgwpid-DSC_0006.jpg

Ca 200gram sån potatisblandning (100kcal) och till det hade jag ca 200g stekt fläskfilé (200kcal). Middagsmålet på 300kcal var därmed uppnått och totalt har jag idag konsumerat 481kcal. Men det är gott att veta att jag har en del kvar, det känns som om jag kommer att bli hungrig framöver kvällen… Fast – jag antar att det är något gott med det också, det tyder på förbränning. Och det vore ju egentligen rätt underligt om det inte skulle kännas att man äter en fjärdedel av normalt intag, det är ju liksom hela idén med det här!
Jaja, sånt är livet… Jag ska väl summera ytterligare ikväll när alla kalorierna är uppätna, och se om det räcker eller om hungern som befarat kommer att bli tuff med mig?

*Uppdatering 21:54*
Jag är huuuungrig!!! Näerrå, jorrå, kanske, eller..? Jo, jag är hungrig. Men å andra sidan har jag inte ätit något sen middagen i tretiden och då bör man vara just hungrig. Det har gått skitbra helt enkelt, jag har sysselsatt mig med annat istället för att tänka på mat. Optimismen flödar, jag har gjort fyra av de tio lowcal-dagarna jag tänkte börja med. Snart hardda! Och visst, tittar man med kisande ögon så ser man resultat! Och då kisar jag! Nu ska jag klämma i mig något vettigt för de 120kcal jag har kvar, sen är det godnatt!

%d bloggare gillar detta: