Lowcal-dag 7 – dag 22

Idag ska ordningen återställas. Men ändå inte, jag har fortfarande inte ätit något trots att klockan är lite över två. Jag glömde tina bär till frukost, och ju längre jag väntade på dem ju längre kände jag att det är kanske bättre att äta middag nu och spara med frukosttilldelningen tills senare ikväll. Det är alltså planen, jag börjar med middag nu och äter youghurt och bär till kvällsmål.

Vikten går neråt tror jag. Eller, rätt säker är jag på det. Men det varierar mycket med dagsformen också. Men just nu ligger jag runt hundra, och det är ju minst tre kilo ner sen jag började. För att detta ska funka så krävs det rätt fasta rutiner runt vägningen också annars påverkar ”yttre omständigheter” för mycket för att det ska bli tillräckligt noga. Nu är inte jag så noga på min dagliga vikt, utan huvudsaken är att trenden visar på en minskning. Därav att det är ”minst tre kila ner”. Jag vet helt enkelt inte mer noga än så.

Motionen har det blivit skit och inget med. Influensan har ju tagit precis all ork från mig så jag har inte orkat tagit tag i det. Funkar det ikväll så ska jag ta en lite längre promenad har jag tänkt, men Annica jobbar så det beror helt på Freddy om jag får komma ifrån.

Jag återkommer med mer detaljer senare, nu ska jag banne mig laga mat! =)

*************************

Nu är det senare, eller om förr var nu. Kanske till och med så att nu inte är, utan hellre var det förr.
I vilket fall har jag lagat mat, jag har ätit 400 gram av Findus ugnspotatis med rödlök och till det 100 gram fläskfilé. Detta ska ge ganska precis 300 kcal. Nu på kvällssidan åt jag 200 gram naturell yoghurt tillsammans med 225g jordgubbar och två teskedar socker. Den portionen gav 187 kcal. Kvar av dagsransonen således 113 av de små elaka kalorierna. Nu sitter jag och funderar på hur jag bäst tar mig an dem, men jag har inte en aning. Roligast vore väl en portion popcorn, men hur bra mättar det? Näe, det är inte värt sockret verkar det som. Jag tror att de 32 kcal som det kostade hade varit värt att ha kvar nu, för jag är ordentligt hungrig och klockan är ”bara” 21:30. Sen är yoghurten sur i sig, och tinade bär är ju inte heller nån sötbomb – därav sockret. Men det är kanske som med socker till kaffet, en vanesak.

Jaja, blir det något mer ätet i kväll så återkommer jag, annars får det vara bra så här!

 

%d bloggare gillar detta: