Omväxling förnöjer

Dagarna går fort nu, kanhända att det hänger ihop med mörkret som kommer tidigare och tidigare. Hösten är här på allvar, på måndag startar älgjakten och för den delen även harjakten. Alltså blir det ”legitimt” att släppa bägge hundarna! Drivaär ju en såkallad allroundare, hon ska driva räv, hare, rådjur och hjort. Nu har hon själv favoriserat rådjur litegrann, men jag tänkte försöka hitta harvisten att träna henne på. Vilja är ju rätt självklar i sin jakt, ekorrar och katter har företräde framför allt… Fast hon tar ju efter älg också, jag har ju redan haft ståndskall några gånger med henne i år! Omväxlingen mellan jakt och arbete förnöjer, den laddar ”varats” batterier och den skänker glädje av enorma proportioner.

Uppmärksamhet påkallas från ömse håll. De flesta är varma och välkomna, andra tar emot lite mer att slösa värdefull tid på. All tid lagd på bra saker är välspenderad, och i de andra fallen får tystnaden tala sitt tydliga språk… Sån omväxling förnöjer inte. Som tur är handlar det mest om lösa skott, men även de väsnas och ställer till viss oreda innan det är konstaterat vad som brann av.

Vi går med stormsteg mot finalen av vad media kallar ”supervalår”. Tragiskt, varför ska detta valår vara ”super”? Vad kallas nästa valår då? Lightvalår? Eller ”slentrianvalår”? Nja, vet inte om jag tycker om detta. Lägg energin på att väcka soffliggarna istället för att skapa floskler runt ytan av alltihop, namnet och fasaden bör ju vara lägre prioriterat än syftet och innehållet.

Korta fem öre idag, men devalveringen är – omväxlande…
Grop ut!

%d bloggare gillar detta: