9 november -13

Japp, det blev en promenad idag också då. Med Driva, vi hade en tid att passa då vi var bjudna på barndop i Bergs kyrka klockan 14. Det kändes enklare då att gå med fauven istället för jämthunden, om inte annat så är det mer lätthanterligt vilt man jagar med Driva… Bilder knäpptes, det har en tendens att bli så när jag är ute. Och är det någon som fortfarande tvivlar, så jo – jag är jag rätt förtjust i tjärstubbar! Tjärstubben är på nått vis sinnebilden av jakt. Elden, värmen, samvaron… Och lukten! Tjärstubben förtjänar en plats i framkant, och därför blir det många bilder på stubbar!

DSC_0284Stora bilder blev det dessutom… Jaja, rådjur finns det på marken iallafall. Här är det en bock som fejjat hornen, och förmodligen har han samtidigt stått och intalat sig att ”större än mig, det finns inte” =)
DSC_0270Tjärstubben… Att denna fått stå kvar inne bland först avverkningen, sedan markberedning och plantering som åtföljts av  röjning… Många moment som hade kunnat riva ikull den, men än står den kvar!

DSC_0283Mer bevis på rådjurens existens… Tyvärr var de alltför gamla för att vara intressanta annat än i egenskap av just bevis för att det finns djur på området.

DSC_0282Nån som varit avundsjuk på den fina holken tro? Ett digert arbete med att vidga öppningen har det säkert varit, men jag tror inte att det gav något. Inne i holken syns inga spår efter någon större kalabalik iallafall.

DSC_0278Hittade ett älgbo också där ute på myren. Men älgarna såg inte ut att vara hemma..?

DSC_0281Undrar hur många kubik ved det gått åt på detta pass genom åren?

DSC_0280Djur av ”annat slag” fanns det också på marken. Fanns alltså, inte nu längre!

DSC_0276Här också nån som fått jobba för brödfödan, men förmodligen är stubben mer lättarbetad än holken ovan.

 

DSC_0271Frusna daggdroppar på en grankvist. Vackert så det förslår!

DSC_0274…och som jag konstaterat förut så är hon jämt i rörelse, Driva! Det är så gott som omöjligt att ta en skarp bild på henne med mobilkameran, så ni får hålla till godo med suddiga!

DSC_0275En suddig till, med klaffarna uppfällda för bästa bromsverkan i luften!

En vanlig dag i skogen helt enkelt. Och jag hann hem i tid för att gå på barndop, så nu sitter jag och väntar på att telefonen ska ringa så jag får ut på hösthala vägar och göra lite nytta.

%d bloggare gillar detta: