Fauven

Ja ni, nu är det bara tre veckor kvar eller nått. Sen får vi hämta vovvan i Sollefteå… Känns onekligen spännande, både med rasen och användningsområdet. Mycket att lära förståss men vi har redan fått kontakt med några otroligt duktiga människor så det ska nog bli bra. Lite ödmjukhet skadar ju aldrig även om den sitter långt inne oftast. Det har visat sig längs vägen att nästan allt som händer mig har också hänt någon annan. Ungefär samma händelse men olika individer och förutsättningar så varken min eller den andres upplevelse är det exakta facit som så många tror sig sitta inne med.  Nog om det. Nu var det hund vi skulle prata om. En av dessa är det alltså som ska komma hem till oss:
900109_4655469591386_1398093691_o

Å a’mamma sir ut sånan:
emmi-h-sidan
Detta är Hasta La Vista Étoile, eller Emmi. Bilden från Åbackens Kennel.

Jagar allt, samtidigt som det ska vara alldeles underbara familjehundar. Lite jämthundsstuk om man får tro rasbeskrivningen. Saxat från SKK:

Användningsområde
Rasen har synnerligen goda jaktegenskaper, vilket har ökat dess popularitet. I ursprungslandet används den till jakt på kanin, räv, rådjur och vildsvin. Den är en drivande jakt- och viltspårhund men är också en utmärkt familjehund.

Egenskaper / Mentalitet
Den har ofta stort viltintresse, är något mjuk till sättet, trivs att leva i flock och visar sällan aggressivitet. Rasen är livlig.

En komplett beskrivning från SKK finns här: Basset fauve de bretagne
Denna sida från Jägareförbundet tycker jag också är bra: SJF om Bfdb
Jaja, så kan det vara. Roligt, spännande och intressant ska det bli.

  3 comments for “Fauven

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.