Har proppen släppt?

[map style=”width: auto; height:600px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” gpx=”http://hjaltman.se/wp/wp-content/uploads/131207_eftersok.gpx”] Ja, så här kan det se ut när ens hund äntligen – ÄNTLIGEN – kommer på vilken arbetsuppgift den har!
Jag och en kille till var alltså ute på ett ”efter-eftersök”. Den tilldelade eftersöksmannen hade på tordsdagskvällen blivit utringd på en viltolycka. Som oftast så var uppgifterna från bilisten knapphändiga men det som stod klart var att två älgar var framför bilen och minst ett hade blivit påkört. Efter spårning kunde det konstateras att det var ko och kalv, och det gick inte utifrån spåren att säga om det fanns skador, men inte heller att utesluta dem. Eftersom det var ett jäkla väder på tordagen så avslutades eftersöket efteratt ha spårat från grannmarken och in på vårat, men inget resultat. Spårningen gjordes om i dagsljus på fredag, men inte heller då hittades något. Då kontaktades vi, och blev ombedda att jaga på området på lördagen för ytterligare kontroll. Det var ganska klart att älgarna var kvar i ett litet område så vi började där.
På kartan så startade vi längst söderut. Vid ”1” låg ko och kalv i lega där Vilja hittade igen dem. Vid ”4” hämtade jag igen henne fyra timmar senare, då hade vi rastat ett tag och fått oss en välbehövlig kopp kaffe vid ”3” efter att jag gått tillbaks och hämtat ryggsäcken vid ”2”.

Som summering så skriver jag att allt gick bra. De älgar Vilja jobbade med var friska så långt vi kunde se, och hon gjorde ett fantastiskt jobb med dem. Hundjobbet var som sagt otroligt bra och det gick att kalla av henne från ståndet. En bra dag!

%d bloggare gillar detta: