Driva – Åbackens On the wild side

170604 – Utställning i Alfta. Den andra utställningen i SBAK NO’s regi för oss i sommar. Domare var denna gång Moa Persson och hon gav Driva ett ”Good” i B/J-klass.

Svårt att hitta en bild där vi båda verkar någorlunda fokuserad…


170526 – Utställning i Bringåsen, Östersund. Nu har vi ställt Driva på SBAK NO’s officiella utställning. Domare var Jens Myhrman, och han tillägnade Driva ett ”Good” i B/J-klass.

Smart jycke, hon passar på att vila i skuggan av husse!

170330 – Efter ett antal  år då det inte hänt så mycket på Drivas sida så gör jag nu en uppdatering. Hon har hunnit fylla fyra år, startat på drevprov och i och med det deltagit i fauveklubbens interna tävling ”Drevkampen”. Hennes första drevprov genomfördes 8 november 2016, och hon presterade inte bara ett förstapris utan även ett tredjepris vid samma tillfälle. Utöver detta tilldelades hon 30 EP vilket placerade henne som tvåa i sin klass (Klass A (hundar som ej tidigare startat på drevprov)) i Drevkampen 2016. Hela listan finns här.

Utställningsmeriter är det lite tunt med, så där har vi att göra framgenom sommaren. Hon är ställd som junior senast, och då med JUNKL: Excellent och JUNKK:2 som resultat. Och att resultatet är lite gammalt förstår ni ju då… 2014-08-02 är det daterat. Det står lite mer om det längre ner på sidan.

Äldre inlägg, 2013-2014:

Jo, det har väl inte undgått någon att flocken ska utökas med en Basset Fauve de Bretagne.
Vilken det blir? Ja du… En i den här högen:

900109_4655469591386_1398093691_o

Det blir en tik och vi får hem valpen helgen vecka 19. Rasen är en allroundare som jagar allt, men företrädesvis rådjur, räv, hjort, gris och hare. Roligt, roligt!

Jag kommer att fylla på denna sida allt eftersom, för igår (2013-05-08) kom hon hem – vår fauvevalp! Jag ska bara samla ihop lite om henne först, låta henne bo in sig i gänget!

2014-06-08

105Jag antar att hon hunnit bo in sig hos oss nu, sådär ett år senare… Jag har mest uppdaterat bloggen och mer eller mindre glömt bort hundarnas egna sidor tyvärr. Men nu har vi varit på utställning med Driva – JHKK anordnade en inofficiell utställning i Ås på nationaldagen, den 6/6. Driva fick Excellent utan CK men vi är helnöjda. Kritiken var lysande och vi ska fortsätta ställa ut henne så nu siktar vi på Svenstavik i augusti. Stort tack till Lina Persson som ställde ut henne.

2014-08-02
Nu har jag återigen fått hjälp av Lina att ställa Driva på SKK’s utställning här i Svenstavik. Excellent och grupptvåa i unghund tikar, så jag är helnöjd! Kritiken talar också sitt tydliga språk så jag tror faktiskt att jag försöker åtgärda de små brister de påtalar och gör ytterligare ett försök senare. Men hon kan få fylla två år först, nu ska vi koncentrera oss på jakten!
Men återigen, Lina: tack!!!