Hundkurser? Jorrå!

Jomen alltså, visst ska man gå kurs! Annars har man ju ingen att skylla på när allt man tänkt sig liksom inte funkar. Ja men… Inkallningar, sitt, ligg – allt sånt som hunden bara ska kunna utan att någon lärt den. Fot, stanna, plats… Jag måste nog fundera över mina rasval då ingen av de här jyckarna verkar kunna ett skit. Evolutionen måste ha gjort ett jättekliv förbi delar av världens hundinnevånare. Mina hundar närmare bestämt.

-”Åjo”, hör jag nu nån säga, ”visst kan väl dina hundar både det ena och det andra så vad klagar du för?”
Jo, det ska jag tala om: jag har lärt mina hundar det! De kan inte det där av sig själva! Hela världen, åtminstone den del av världen som jag känner till, är full av nånting-så-otroligt-begåvade hundar att jag inte förstår att de andra (mina) överhuvudtaget har nån roll att fylla? Det är jakthundar, brukshundar, räddningshundar – men alla är ”natural born talants” i kombination med en minst sagt överjävlig förare. Jaja, må så vara. Och är det så där det är på toppen, då tänker jag fortsätta i korpligan!
Väl mött där, mina frände!

  2 comments for “Hundkurser? Jorrå!

 1. 11 maj 2013 at 11:35

  Det här var kanske ett av de rörigaste inlägg jag skrivit, men så sinnu jag var när jag gjorde det…
  I korthet menar jag att alla dessa förbaskade förståsigpåare som kritiserar, domderar och basunerar ut sin okunskap gång på gång på gång är dem jag borde se på kurserna!? Istället finner jag där intresserade lyhörda människor som suger i sig kunskap, som använder kunskapen för att få vardagen att fungera bättre.
  Idioter och besserwissrar har måhända även de rätt att vara, men inte i närheten av mig!

  • Anna Karin Einebrant
   12 maj 2013 at 17:58

   Så sant så sant Mats :-)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: