Januari – going, going, gone!

https://i0.wp.com/4.bp.blogspot.com/-0yvo-gcMc0U/T8RntWTfWMI/AAAAAAAAI34/_dQUu7j03SQ/s1600/Angry_man_Cartoon.png?resize=300%2C297Ja ni, nu är januari slut. 2015 började intensivt men det klingade ut i en brakfis, det enda som är kvar är en sur efterstank och ett återigen tappat förtroende på mänskligheten. Det ska väl villigt erkännas att jag måhända är naiv men jag föredrar att tro gott om folk tills dom bevisar motsatsen. Att på förhand döma ut, rata och tro illa om någon – näe, så lågt vill jag inte sjunka. Gör din bedömning på egna erfarenheter istället – det kommer att kännas mycket bättre.

Vabruari kallas nästa månad, den månad då föräldrarna har ett ökat behov att stanna hemma med sina barn. Reellt eller skapat är nog från fall till fall men faktum kvarstår – så många vabdagar som tas ut i februari görs aldrig annars. En dyr månad för välfärdssverige är det iallafall, det är tur att vi är många som är med och bidrar till det sociala skyddsnätet. Ett nät som är ganska finmaskigt, det fångar upp de flesta som bör och måste tas om hand. Men åren har farit hårt fram med det, reformer och nedskärningar har rivit stora hål i nätet. Ramlar du genom ett sådant hål finns inget extranät därunder som fångar in dig utan då är du rökt. Stackars satar, ni som fallit igenom… Rättslösa, hjälplösa och till sist kanske både medel- och bostadslösa. I Sverige, landet som i årtionden legat i topp trygghetsmässigt. Fy fan helt enkelt. Vi får se om nuvarande regering kan lappa och laga lite av de hål som finns i nätet men risken är att det kommer att ta lång tid att reparera.

Snökaos, snowmageddon, vargavinter…
Skit på er! I Sverige har vi vinter ett antal månader om året – vem har nånsin blivit överraskad av det förut? Nu agerar myndigheter och tjänstemän som om vi haft floridianskt klimat sedan big bang – det blir panik, uppror, drama, upplopp och snudd på regeringskris. För vad? Åtta centimeter pudersnö, det är knappt att ungarna tycker snön räcker att göra en snögubbe av. Skärp er, eller dra åt nått varmare ställe.

Grop ut. (Och lita på att det kommer mer, melodifestivalsspektaklet har ju inte ens börjat än!)

%d bloggare gillar detta: