Lite blandat

Nu hade ju jag tänkt att lägga ut en lååång historia här om hur bra det går för Driva på jakten, och dela med mig av mina upplevelser. Riktigt så blir det inte, men lite iallafall: hon skällde som sagt älg igår, lite oväntat måste jag säga då hon hittills bara ignorerat älgspår. Men jag tror hon kutade rakt på älgen, hon hann nog inte vika undan. Och det är klart, får man en älg framför näsan så måste man ju skälla på den. Eller hur?

Bland det roligaste jag har varit med om i höst är att se henne utvecklas från en liten kavat rackarhund till det hon börjat sin resa mot. Att se henne fixa uppgiften, hur bitarna faller på plats är oslagbart. Och det som är så annorlunda mot jämthunden är att man får vara med så nära med Driva. Allt sker ju nästan framför fötterna. Hennes första kontakt med ett pinfärskt rävspår till exempel (inte det första-första, men det första jag såg) var ju skithäftigt: raggen rakt upp, och ett morr så djupt ner i magen ifrån som det kan komma på en unghund! Sen skällde hon ganska duktigt varvid hon bytte håll och följde med husse istället!

Det blev en bra jakthelg, Vilja hittade älg som hon skällde på. Dels gick det ur marken efter bara ett kort tag och sen har den damen sina egna funderingar om hur älgjakten ska gå till så det blev inget, tyvärr. Men två älgskällningar samma dag men med två olika hundar, det ni =)

 

%d bloggare gillar detta: