Status quo

”KLOCKAN ÄR ARTON OCH ALLT ÄR VÄÄÄÄÄL”…

Det är fredag, det snöar, jourhavande ringer och talar om att sovmorgon – det får du ta en annan gång. Allt är precis så som det brukar på en fredag… Jag har varit i stan idag. Det är jag inte längre. Den logiska tanken efter detta blir då ”vem är mest glad för det?” Den som gissar rätt vinner ära och glans i de nästa tre minuterna, sedan är det bortglömt. Men jag prisar Lillänge i den mån jag prisar Östersund i någon grad. En hit’n run på Djurmagazinet i just Lillänge på väg från Lugnvik, in på Sibylla i Brunflo och sen hägrar Fiskalsvägen och hemmets lugna vrå. En lagom roadtrip, vi har ju trots allt åkt motsatta vägen för att komma in till stan också… Att slippa ner på stan en fredag – det kan man inte glädjas nog åt!

Men tänk er detta:
Du kommer hem i fjortontiden på fredag eftermiddag, slänger dig i duschen och svidar om till leisure suit, ”något bekvämare” alltså. Startar spisen och en stor potatiskastrull börjar så sakta koka upp. Under tiden kanske det är läge för att knäppa upp en pilsner och börja skära upp grönsaker, strimla fläskfilé och tillaga en underbar gryta med lite ädelost. När allt är nästan klart så kan dukningen börja, och till sist sitter vi där allihop – familjen och några goda vänner. God mat, härligt umgänge och totalt befriat från plikter och måsten.

Rätt normalt, eller hur?
Näe, jag har inte upplevt något ens i närheten av detta på fan vet hur länge! Och jag saknar det inte så ofta. Men ibland. Det skulle vara rätt skönt att dra åt handbromsen fredag eftermiddag, peka finger åt lastbilen och säga att ”jag tänker inte ägna dig en tanke förrän på måndag morgon!”. Men så är det, ingen styr över vädret och tur är väl det. Den stackarn skulle nog bli rätt utskälld rätt ofta?

Näe, nu är det dags att packa matsäck, Freddy ska följa med i morrn så då måste vi fylla på med belenstöjare, eller tålamodshöjare, och se till att det finns något att kura ner sig i bak i slafen. Kudde och filt medtages mao.

Kör lugnt, temperaturer runt nollan, snöfall och allmänt luriga förhållanden bådar inte för frifartsföre direkt!

 

%d bloggare gillar detta: