Att vara med valp

Det blir mycket Driva nu, men det har ju sina rutiga och randiga. Hon tar rätt mycket plats, och det syns lite på de andra. Vilja klarar det hyffsat, men Sooki som är så van att vara i centrum verkar fundera lite på vad som händer.

Nu håller jag iallafall på med ”burträning” på Driva. Att helt enkelt stoppa in henne i sin bur och då ska det förhoppningsvis bli tyst och lugnt – och att hon ska kunna koppla av där. Så nu står vi där, hon och jag: hon förstår inte varför hon ska in i buren och jag vet inte hur jag gör för att övertyga henne om att det är bra. As usual… Anna-Karin brukar berätta något kul för mig ibland: ”Välj dina strider” säger hon. Kul va? Hur ska man innan striden veta att man väljer den man vinner?
Skämt åsido; mitt recept på burträning lyder som följer:
a) en trött, slutbusad jycke som knappt håller sig vaken.
b) en bur
c) en lugn husse som kan sitta hos henne till det är lugnt
d) en husse som tar ut henne ur nämnda bur ganska på en gång när hon vaknar
Och eftersom jag tror att jag kan pussla ihop dessa förutsättningar så anar jag chans till vinst. De få försök jag hunnit med verkar också ge resultat, så jag fortsätter nog ungefär lika ett tag till.
Dvs att inte propsa på buren när det verkar gå åt fanders.

Senare idag tänkte jag ta med vilddjuret ut i skogen. Bara här hemma, men har man aldrig varit i skogen förut så är det ett bra ställe att börja på. Men hur ska jag få fast pejlen på henne? I en liten vagn som hon får dra bakom sig kanske, för halsbandet tror jag inte går att knäppa ihop såpass att det passar över magen ens. Eller så konstaterar vi att pejlen får vara hemma nån månad till, och jag får vara uppmärksam i stället. Bara krav på husse… *suck*

Om jag snabbsummerar de här fyra dagarna hon bott här så verkar detta bli helkul! En hund med massor av driv, nyfikenhet och energi. Fortsätter hon så så får rådjuren, hararna, rävarna och grannens katter se upp för nu har en ny stjärna anlänt i området!

(Och Anna-Karin: jag har lite bättre koll på vilka strider jag ska välja än jag antyder här – du har gjort ett bra jobb genom åren =) )

 

  3 comments for “Att vara med valp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.