Björnjaktshelg

och här ligger jag på soffan oförmögen att delta. Efter vad jag kan utläsa av rapporterna som strömmar in så verkar de klara sig utan mig, och det är jag ju glad för. Fast jag tror inte heller att jag gjort så mycket nytta även om  jag varit med idag, organisationen verkar fungera klanderfritt. Och jag är inte med i ledningen heller ska jag kanske förtydliga, så de hade fått klara sig utan mig i vilket fall.

Men jag undrar om det är sommarens sista suck som drar förbi? Varmt och soligt, och det går att sitta ute utan underställ vid sju på kvällen. Det är nog inte så många såna kvällar kvar innan det är höst på allvar nu. Temperaturerna sjunker och luften blir klar, löven faller och det blir sådär höstfint ute – det är en årstid som jag älskar! Japp, jakttiden är här!

Även i år har vi fått erbjudanden om att gästjaga på andra marker, vilket enkelt uttryckt är skitkul! Det gör Vilja gott, och även mig att få komma ut lite utanför vår egna sfär och se hur det fungerar på andra marker. Och jag tror att det är skillnad på älg som är född och uppvuxen invid både en europaväg och inlandsbanan mot älgar som inte har dessa störningsmoment. Jag inbillar mig att de älgar som inte behöver springa för livet över större vägar för att korsa dem och komma undan hunden, de tar det lugnare helt enkelt.

Så är det, om jakten och hundarna finns det fler teorier än utövare, Vem som har rätt och vem som har fel ska jag berätta, men inte just nu – nu e ma straxt bjöden te Svebo på kaffe å de gå före de mesta!

,1084023_10200325154918153_574315899_o

%d bloggare gillar detta: