Gott Nytt År!!!

660937-CourtJudgeJustice-1390193208-124-640x480Men nu lell, nu är 2014 snart slut. Snart kommer massmedia att fyllas av domar och fördömelse över de skeenden som hör fjolåret till. Allt är svart och vitt, rätt eller fel. Oftast fel vill jag nog påstå. Den gamla fina devisen att du är oskyldig till motsatsen har bevisats har ersatts av jagets rättighet att göra, känna, tycka allt. Jaget är fött under 2000-talets början och under året som gått har det börjat ta sin rättmätiga plats – enligt jaget själv. Det finns ingen som inte är värd att trampas på för att nå nya höjder eftersom det är jagets rättighet att nå högre. Jaget kommer att fortsätta ta plats under 2015 och ett antal år framåt. Lite paradoxalt så föder jagets framgångar även niet, klasskillnader och herrskaps- och tjänstefolksmentalitet vilket borde vara två raka motpoler. Men i jagets kölvatten finns inget som är riktigt sig likt, även motsatsförhållanden vilka borde förinta varandra kan leva i varandras missunsamhet och hyckleri.

Även om jaget tillåts växa överallt i samhället så vägrar jag släppa på mina grundläggande värderingar; hänsyn, ärlighet, alla människors lika värde och allas rätt att göra misstag. Att få göra misstag utan att hängas för den sakens skull borde vara allas rättighet. Misstag görs av alla och kommer så att göras i framtiden också. De som är felfria har slutat utvecklas för längesen och befinner sig på en bekväm neanderthalsnivå. Där borde de vara ofarliga men likt alla andra situationer så är dumhet ett av de svåraste tillstånden att besegra.

Hur det nu är så ska vi inte låta dumskallar, lågintensiva tankeförmågor och begreppsbegränsade individer styra nya året. Istället ska vi göra -15 till det år vi alltid försökt fått till även förr, det mest fantastiska år som nånsin blivit! Ett år där förväntningar och förhoppningar infrias, där löften hålls och gåvor ges. Ett år som står i glädjens, gemenskapens och lyckans tecken.

Gott Nytt År allihop!

%d bloggare gillar detta: