Längesen nu…

Nu är det en evighet sen jag skrev nått här. En av många anledningar är flytten hit till Per-Ors i Rörön, den har tagit mycket tid och energi i anspråk. En annan anledning är att jag inte haft så mycket intressant att dela med mig av.
Men nu ska det bli. Och jag ska försöka öka takten lite, om inte annat för att jag förstått att mitt skrivande intresserar en del människor som jag definitivt inte trodde hörde till min skara av fans. Hej Lotta förresten =)
En del säger att jag inte får skriva att jag mår bra, för då ljuger jag. Skönt att veta liksom. Men jag får heller inte skriva att jag mår skit, för då gnäller jag. Så vad fan ska jag då skriva? Om väder och vind, att det är skit på TV och att denna sommar är den sämsta sen 1843 och det vet jag för att jag var med då?

Näe, jag kommer att göra som jag vill ändå. Alla människor har rätt till en åsikt, men i den rätten ingår också att acceptera andras rätt till deras åsikter. I enkelhet: tycker du att du får säga vad du vill så har alla andra också rätt att göra det. Enkelt, eller hur? Själver gör och själver har… Demokrati i dess enklaste form. I samma rättigheter ingår också att välja bort det man inte vill se. Alltså – gillar du inte att läsa här så låt bli.

Jag har tidigare många gånger sagt att allt jag skriver är för min skull, det är ett sätt för mig att ventilera och dela med mig. Jag gillar tanken på att kunna gå tillbaks i mina anteckningar, i mitt tidsdokument. Att bläddra i denna elektroniska version av en gammaldags sirligt utsmyckad dagbok. Utan det där söta lilla hänglåset dock, då allt är vidöppet här och fritt fram för alla att bläddra.

Jaja, nog om detta. Säkert får jag anleding att återkomma hit men det tar vi då.
Nu, flytten hit till Per-Ors. Jäklar vad gott vi bor här!!! På morgonen har solen allt som oftast inte gått upp över byn än, men den lyser på fjället Hundshögen. Vilken syn, allt ligger i mörker men fjället skiner upp och ger en vink om vilken vacker dag det blir. En utsikt som verkligen tar andan ur en. Lugnt är det också, jag tror att alla avstånd till grannarna får tas gånger hundra för att motsvara Fiskals. Inget ont om Fiskals, jag har trivs skitbra där under alla år jag bott där. De närmaste grannarna har varit underbara och vi har haft mycket roligt i lag. Men som jag sa när jag flyttade dit, ”här kan jag bo ett tag”. Nu har det taget gått och det var dags för annat. Åtta år var det för övrigt som jag bodde där.

Nänulell, devicen ”att gå ut stenhårt och sen öka” gäller inte idag. Detta blev en mjukstart, mer kommer och antingen läser du det eller så skiter du i det. Democracy rules ;)

%d bloggare gillar detta: